EHBO bij Zapp Skills

Gepost op July 29, 2017

Zapp Skills is een programma waarbij in de schoolvakantie 8 weken lang elke werkdag een onderwerp aan bod komt waarvan 12-jarigen vinden dat ze moeten kunnen voordat ze naar de middelbare school gaan. Dit varieert van een fietsband plakken, pannenkoeken bakken en een vlot bouwen tot 112 bellen en een wond verzorgen.

Elke week staat het team van Zapp Skills op een camping in Nederland. Via de livestream is het team de hele dag te volgen, en om 18:00 uur is het dagverslag op tv te zien.

 

Op 27 juli was het onderwerp “Wonden verzorgen” aan de beurt. Die week stonden ze op camping De Achterste Hoef in Bladel. Reden voor de NTR-redactie om aan EHBO Bladel te vragen of we een deskundige kenden die presentator Bart Meijer het een en ander kon bijbrengen over E.H.B.O.

Hanneke wilde graag meewerken als deskundige, en Lia wilde wel voor de nodige nep-wonden zorgen. Niet al te ernstig natuurlijk; het blijft wel een programma voor kinderen.

 

Terwijl Hanneke de nodige instructies aan Bart gaf, was Lia bezig om de ‘Skill Sisters’ te grimeren en op de livestream uit te leggen wat een Lotus is en doet. Ook Hanneke was tijdens de livestream te volgen, en werd tijdens de “Q&A” overstelpt met vragen van kijkers.

 

Bart moest aan het eind van de middag een tekenbeet, een brandwond en een flinke snijwond op de juiste manier en in de juiste volgorde behandelen. Hij kreeg hierbij hulp van een paar assistenten die gevonden werden op de camping. Ook de slachtoffers zijn gescout op de camping. Lia heeft voor de grime gezorgd en ze ingefluisterd wat ze moesten doen.

 

Benieuwd hoe het afgelopen is? Kijk op Zapp Skills of klik hier om deze aflevering terug te kijken. (Dit is helaas niet mogelijk voor de livestream.)