Jan van Herk benoemd tot erelid

Gepost op March 28, 2017

Bladel, 27 maart 2017: Jaarvergadering EHBO-Vereniging Bladel.

Jan van Herk had een tijd geleden al aangegeven dat hij zich niet meer verkiesbaar stelde als voorzitter of bestuurslid en dat deze vergadering het einde van zijn zitting was.

 

Na de pauze vroeg het bestuur Corry Coppens naar voren, want zij wilde wat zeggen nu Jan aftrad als voorzitter.

 

"Hallo Jan,

Jij zult wel denken wat krijgen we nu weer. Ik werd vorige week gebeld door Mariëlle met de vraag: zou jij een woordje willen richten tot Jan van Herk bij zijn afscheid als voorzitter van de E.H.B.O. Vereniging Bladel? Ik hoefde daar niet lang over na te denken en zei meteen 'ja dat is goed'.

Jan, ik weet als geen ander dat jij niet graag in de spotlights staat, maar een keer mag dat toch wel.

Als ik alles op moet noemen van al die jaren wat jij allemaal gedaan hebt, staan we hier vannacht nog dus dat doen we maar niet.

Een paar dingen heb ik er uitgelicht:

 

Je hebt je diploma gehaald in 1990 en bent toen lid geworden van onze verenigingen, dus al weer 27 jaar.

In 1993 zochten wij een nieuw bestuurslid en dachten dat is wel iets voor Jan, en meteen raak.

Maar ja, in 2006 hadden we een nieuwe voorzitter nodig, dus na overleg met het thuisfront zei Jan 'Ja dat wil ik dan wel voor een paar jaar worden.' Die paar jaar zijn er wel 11 geworden.

Dus al met al heb jij 24 jaar een bestuursfunctie bekleed waarvan 11 jaar de voorzittershamer gehanteerd en die moest tijdens de vergaderingen wel eens gebruikt worden als we weer eens afdwaalden van het onderwerp.

 

De jeugd E.H.B.O. draagt Jan een heel warm hart toe. In onze glorie tijd van wedstrijden met de jeugd ging Jan bijna altijd mee, want de kinderen moesten toch vervoerd worden, en wat was hij trots als er weer vele bekers mee richting Bladel gingen. Helaas is dit verleden tijd.

Later heeft hij zich ingespannen bij het Pius X-College om daar bij de Maatschappelijke Stage de jeugd te motiveren om EHBO te gaan doen.

 

Jan heeft ook vele jaren de planning gedaan van de diensten bij allerlei evenementen.

Ook heeft hij voor de Wieler Avond Zesdaagse jarenlang de wielerploeg geregeld en ervoor gezorgd dat er voor een mooi bedrag aan sponsorgeld verzameld werd.

 

Voor het vele werk dat  Jan voor onze vereniging gedaan heeft, werd hij op 18 maar 2013 onderscheiden met het verenigingsinsigne in Goud van EHBO Vereniging Noord-Brabant.

 

Graag wil ik ook een persoonlijk tintje toevoegen.

Jan, dank voor al die jaren dat ik samen met jou de draaimolen op de Zomermarkt gerund hebben, en hopelijk zullen er nog vele volgen.

Ik zie jou nou denken, hou nu maar op.

Maar Jan, voor alles wat jij voor de E.H.B.O. vereniging Bladel betekend hebt, wil het bestuur jou heel hartelijk bedanken. Ook jouw Marij voor de vele uren dat Jan niet thuis was omdat hij weer voor de E.H.B.O. op pad was, heel hartelijk dank want zonder een goede achterban was dit niet gelukt.

 

Nu heeft het bestuur aan mij de eer gegeven, wat ik overigens heel graag doe,

JOU TE BENOEMEN TOT ERELID VAN DE E.H.B.O. VERENIGING BLADEL

Hopelijk zal de vereniging nog vele jaren, al is het misschien in mindere mate, van jouw diensten gebruik mogen maken.

 

Jan het ga je goed."